A A A K K K
для людей із порушенням зору
Закупненська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Крадіжки із сільських будинків: в суді доведено вину «гастролера» з Кам’янець-Подільського

Дата: 21.01.2021 15:09
Кількість переглядів: 452

Фото без опису

 

Чемеровецьким відділом місцевої прокуратури у суді повністю доведено вину раніше судимого мешканця м. Кам’янець-Подільський, охочого на чуже майно у вчиненні чергових крадіжок.

Встановлено, що в другій половині вересня 2019 року чоловік приїхав автомобілем ВАЗ, який був у його користуванні, в с. Пукляки Чемеровецького району. Переконавшись, що його ніхто не бачить, зайшов на територію одного з господарств, де цвяховиймачем відтиснув вхідні двері та зайшов у будинок. Звідти виніс ікону, алюмінієвий посуд і подушки, наповнені пір’ям, на суму майже 3 тисячі гривень. Наступного дня у цей же час знову навідався у Пукляки та обікрав інший будинок. Об’єктом його крадіжок знову стали подушки та алюмінієвий посуд вартістю більше 2 тисяч гривень.

У листопаді обвинувачений перекинувся на с. Кочубіїв Чемеровецького району. В цьому селі із будинку місцевого жителя обвинувачений викрав 8 подушок і 2 перини вартістю майже 3 тисячі гривень. Проте, цього йому здалося мало, а тому повантаживши викрадене в автомобіль, поїхав вулицею далі, зупинившись через кілька хат. З наступної оселі зловмисник викрав 5 подушок та дублянку на суму трохи більше 3 тисяч гривень. Після опівночі навідався ще до сусідського господарського приміщення, де власник зберігав мед і продукти бджільництва, звідки викрав 200 кг меду, 2 кг воску, та ……10 подушок, на суму близько 40 тисяч гривень.

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 (таємне викрадення чужого майне, вчинене повторно, поєднане з проникненням у житло) Кримінального кодексу України.

При призначенні покарання, судом враховано не лише визнання вини у вчиненому злочині, щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, утримання 4 дітей, а й те, що обвинувачений вже тричі судимий, частину крадіжок вчинено відносно осіб похилого віку.

Враховуючи вищевикладене, обвинуваченого визнано винуватим у вчиненні інкримінованого злочину та призначено покарання у виді реального позбавлення волі строком на 5 років 2 місяців. До набрання вироком законної сили правопорушник проведе під вартою.

Наразі, вирок Чемеровецького районного суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

 

Інформація надана Чемеровецьким відділом

Городоцької місцевої прокуратури


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь