A A A K K K
для людей із порушенням зору
Закупненська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Кам’янець-Подільська окружна прокуратура попереджає, що порушення правил дорожнього руху тягне за собою також і кримінальну відповідальність

Дата: 09.04.2021 11:53
Кількість переглядів: 1105

       

 

 

        Продовжують мати місце випадки порушення водіями правил безпеки дорожнього руху під час керування транспортними засобами, та як наслідок спричинення іншим особам (пасажирам, пішоходам, водіям інших транспортних засобів) тілесних ушкоджень середнього ступеня тяжкості, тяжких тілесних ушкоджень та смерті.

Упродовж 2020 року на території обслуговування теперішньої Кам’янець-Подільської окружної прокуратури зареєстровано 105 випадків вчинення дорожньо-транспортних пригод, що підпадають під ознаки кримінального правопорушення передбаченого ст. 286 КК України. З метою визначення за вказаний період найбільш аварійних ділянок доріг, проаналізовано випадки дорожньо-транспортних пригод на автодорозі Н-03 «Житомир-Чернівці», та встановлено, що на відрізку с. Слобідка-Рахнівська – вїзд у м. Камянець-Подільський (протяжністю 15,5 км.), вчинено 21 дорожньо-транспортну пригоду.

Негативна тенденція щодо кількості вчинених дорожньо-транспортних пригод із наслідками зазначеними вище спостерігається і в 2021 році.

Так, станом на березень 2021 року зареєстровано 17 таких випадків, більше того працівниками Кам’янець-Подільської окружної прокуратури за вказаний період до суду направлено 6 кримінальних проваджень з обвинувальними актами.

Встановлено, що поширеними причинами порушення водіями правил дорожнього руху стали незнання самих правил дорожнього руху, їх грубе порушення, легковажне відношення до їх виконання, раптовість виниклої небезпечної ситуації, дорожні умови.

Слід зазначити, що відповідно до останніх законодавчих змін посилено відповідальність за вчинення вказаного кримінального правопорушення, так відповідно до санкції ст. 286 КК України, в залежності від наслідків дорожньо-транспортної пригоди поміж іншого, передбачено покарання від штрафу розміром від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто (від 51 000 грн. до 85 000 грн.) до позбавлення волі від 3 до 10 років.

Окрім цього, у разі вчинення вказаного злочину у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебуванням під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, законодавцем виключено можливість застосування до таких осіб амністії, помилування, інституту звільнення від кримінальної відповідальності та звільнення від відбування покарання із встановленням відповідного іспитового строку.

Щоб не стати в числі тих кого притягують до кримінальної відповідальності за злочини вказаної категорії обов’язково дотримуйтесь правил дорожнього руху.

Бережіть себе та оточуючих !


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь