Закупненська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Вкотре про коронавірус

Дата: 05.10.2021 16:08
Кількість переглядів: 449

             Фото без опису

 

 

                                                               Шановні громадяни! 

На жаль, коронавірусна інфекція нас на полишає. За останній місяць захворюваність збільшилась як в Україні, так і в нашій Хмельницькій області та на території бувшого Чемеровецького району в 4-5 разів. Щоденно в країні вже до 8 тисяч випадків. На Чемеровеччині  з початку року зареєстровано  1381 випадків, з них 222 випадки у вересні, в той час, як за весь 2020 рік було 711 випадків. Різко збільшилась  захворюваність серед дітей — якщо  в 2020 році захворіло 17 дітей, то в цьому році вже 109 дітей, в тому числі понад 30 дітей у вересні. У 2020 році медиків захворіло 65 осіб, а за поточний рік вже 69 осіб.  У 2020 році померло 24 людини,то у 2021 році  померло 37 осіб, з них у вересні 6 смертей.

           Що може зупинити цю інфекцію? Повірте — тільки вакцинація! На превеликий жаль стає соромно за  відношення населення до вакцинації. Всі ж дуже добре  знають з засобів масової інформації,що в європейських країнах щеплено від COVID-19 більше 70 % дорослого населення, починають ревакцинувати третьою дозою вакцини, щеплюють дітей з 12 до 18 років. А у нас в районі при наявності  декількох назв вакцин щеплено з 32 492 осіб дорослого населення двома дозами лише 3621 особа, що становить 11,1 %, однією дозою — 4711 осіб, що склало 14,5%.  З такими темпами вакцинації ми  в нашому краї з пандемією  не впораємось ще довго.

           Цифри показують, що серед  1381 осіб  хворих щепленими були   всього 19 осіб. У них хвороба протікала в легкій формі і вони швидко одужали, смертельних випадків не було.

Зараз проходить епідемія саме серед не щеплених.

        Тому ще раз наголошую, що вакцинація — це єдиний ефективний спосіб подолання пандемії COVID-19. Іншого шляху не існує.

          Стратегічна мета, яку ставить Міністерство охорони здоров’я, – сформувати в українців колективний імунітет до смертельно небезпечної хвороби. А з цією метою потрібно, аби щонайменше 70% дорослого населення імунізувалися.

Сьогодні як в Україні, так і у світі існує недовіра до вакцин проти COVID-19. Це попри те, що в історії сучасної медицини та фармацевтичних розробок ще не було настільки прискіпливої  уваги до окремого лікарського препарату, як до цих вакцин.

               Одна з причин такої недовіри – поширення неправдивої інформації щодо вакцинації.

Пам’ятайте, що правдиву й вичерпну інформацію про вакцини можуть надати тільки медики. Не довіряйте неперевіреним джерелам, дотримуйтеся інформаційної гігієни. І знайте, що вакцинація – це важливий крок до збереження здоров’я і життя!

Згідно рішення уряду через збільшення захворюваності на коронавірусну інфекцію серед населення з 23 вересня 2021 року на всій території України встановлено “жовтий” рівень епідемічної безпеки.

            Школи працюватимуть за умови, якщо не менше 80% працівників мають хоча б одне щеплення. Там, де рівень вакцинації працівників нижчий 80%, заклади освіти перейдуть на онлайн-навчання. Згідно змін до вимог дозволено працювати закладам дошкільної освіти та навчатися дітям 1-4 класів у школах.

       Слід відзначити, що з розумінням, за що їм великі спасибі, віднеслись до вакцинації працівники навчальних закладів Чемеровеччини, яких щепилось більше 80 %.Тому всі навчальні заклади працюють в звичному режимі.

           Хочеться вірити, що і батьки учнів  та інші громадяни візьмуть приклад з освітян і також щепляться від  коронавірусної інфекції  і чим раніше, тим краще. Вакцини на пунктах щеплення є в достатній кількості. Сімейні лікарі Вас всіх чекають.

              Будьте здорові!

З повагою

завідуючий Чемеровецьким відділенням

Камянець-Подільського районного відділу

ДУ “Хмельницький ОЦКПХ МОЗ України”                                В.Мазур


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь