Закупненська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

ПРОКУРАТУРА ІНФОРМУЄ

Дата: 11.05.2022 08:28
Кількість переглядів: 546

Фото без опису

На Хмельниччині з 11 квітня 2022 року розпочато весняно-літня заборона на лов водних біоресурсів. 

Тривалість заборони залежить від виду водойми.

Так, любительський та спортивний лов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Хмельницької області, заборонений у такі строки:

- у річках та їх кореневих водах з 11 квітня по 30 травня;

- на водосховищах з 11 квітня по 20 червня;

- в придаткових системах водних об’єктів (протоки, гирла, стариці, меліоративні канали, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені ) з 11 квітня по 10 липня.

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, які затвердженні Наказом Державного комітету рибного господарства України №19 від 15.02.1999, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега. Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі, з перевищенням дозволеної добової норми вилову – три кілограми.

Сектором дізнання Кам’янець-Подільського РУП ГУНП в Хмельницькій області, за процесуального керівництва Чемеровецького відділу Кам’янець-Подільської окружної прокуратури, 06.05.2022 розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного зайняття рибним промислом, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого                ч. 1 ст. 249 КК України.

Встановлено, що 05.05.2022 працівниками ВПД №1 Кам’янець-Подільського РУП ГУНП в Хмельницькій області, під час виїзду у с. Теремківці Чемеровецької територіальної громади на річці Жванчик виявлено місцевого жителя, який  під час нерестової заборони здійснив  вилов риби забороненим засобом ловлі. Заборонений засіб ловлі та незаконно добуту рибу вилучено.

На даний час досудове розслідування у кримінальному правопорушенні триває, проводяться необхідні слідчі дії, спрямовані на повне, всебічне та об’єктивне встановлення усіх обставин вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Відповідно до санкції ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України за вчинене діяння винній особі загрожує покарання в виді штрафу від однієї тисячі до трьох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь