Закупненська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

За полювання у заповіднику – покарання та конфіскований автомобіль

Дата: 22.08.2022 14:44
Кількість переглядів: 466

Фото без опису

Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом незаконного полювання на території природно-заповідного фонду   ( ч. 2 ст. 248 КК України).

Так, у березні минулого року працівники поліції виявили групу браконьєрів під час перевезення продукції полювання. Зокрема, під час огляду автомобіля марки «DaewooMatizZNH» правоохоронці помітили в салоні розділену тушу дикої тварини – Європейської косулі та заборонені знаряддя та засоби для полювання: ножі, дороговартісні рушниці з електронним прицілом, патрони та гільзи від них, металевий капкан, тепловізійний монокуляр та інше мисливське спорядження.

Мало того, що група зловмисників полювала у заборонений час, із використанням заборонених знарядь та засобів, вони робили це на території національного природного парку «Подільські Товтри» та використали автомобіль.

Чемеровецький районний суд погодився з позицією прокурора щодо доведеності вини обвинувачених та вироком суду визнав їх винуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.248 КК України, призначивши покарання у межах санкції статті.

Окрім того, суд застосував спеціальну конфіскацію майна, яке було використано як знаряддя злочину, а саме: транспортний засіб та ще понад 10 одиниць допоміжних засобів які згідно вироку буде передано в дохід держави.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь