A A A K K K
для людей із порушенням зору
Закупненська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Проєкт «Європейський прихисток» допомагає громадам України

Дата: 03.01.2023 15:40
Кількість переглядів: 178


Фото без опису


Фото без опису

 

Проєкт «Європейський прихисток» орієнтований підтримувати мешканців невеликих міст України, які постраждали від російської агресії. Засновники проєкту Бенджамін Абтан та Коллін Туез переконані, що на місцях бракує підтримки. Міжнародні неурядові організації, на їхню думку, частіше співпрацюють з більшими партнерами. Про це керівники "Європейський прихисток" розповіли французькому виданню Le Monde.

"Ми аналізуємо причини відсутності допомоги на місцях, незважаючи на величезну кількість надісланої підтримки, і ми пояснюємо, як працювати з місцевими учасниками, щоб мати максимальний вплив на людей – такий підхід ми успішно реалізуємо з початку російської агресії», - зазначив Бенджамін Абтан.

Керівники проєкту зазначають, починаючи з лютого, місцеві активісти в Україні та в інших країнах Європи ефективно консолідуються.

"Багато міст, регіонів, агломерацій та організацій громадянського суспільства скористалися новою можливістю міжнародної солідарності, яка з’явилася завдяки цій безпрецедентній політичній та інституційній співпраці. Вони прислухаються до населення, яке чітко висловлює свої пріоритети: окрім тривалого догляду, тимчасове перебування дітей,  психологічна підтримка, матеріальне обладнання та допомога для відновлення зруйнованих будинків, ремонт житлових приміщень для переселенців, які залишилися в Україні.

Щоб якнайкраще відповідати цим вимогам, місцеві органи влади та асоціації потребують допомоги, зокрема посередництва, підвищення кваліфікації та фінансового підкріплення.

Крім того, допомога місцевим партнерам під час війни не лише забезпечить додаткову підтримку українським жертвам сьогодні, але також стане моделлю для наслідування великим неурядовим та міжнародним організаціям у підтримці населення, ефективніше та стабільніше, де б вони не діяли.

У ці важкі часи допомога місцевим лідерам у розвитку акцій міжнародної солідарності відкриває перспективи надії для жертв війни в Україні, як і в інших країнах світу", – переконані засновники проєкта "Європейський прихисток".

Закупненська селищна рада щиро дякує Проєкту «Європейський прихисток» за подорож наших дітей до Франції. З двотижневого відпочинку до рідної Хмельниччини повернулися 40 дітей, з них 2 з нашої громади. Це діти військовослужбовців, які загинули, захищаючи Україну від російських окупантів. Діти мали можливість відвідати визначні місця, історичні та культурні заклади, повправлялися в іноземній мові, знайти нових друзів, а головне - бодай на трохи забути про повітряні тривоги й отримати позитимвні емоції.

Проєкт "Європейський прихисток" – це європейська ініціатива, започаткована у квітні 2022 року у Франції, Україні та Польщі для підтримки людей, які рятуються від війни в Україні. Наразі ця ініціатива поширюються на багато інших країн.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь