A A A K K K
для людей із порушенням зору
Закупненська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Кримінальне правопорушення пов’язане з домашнім насильством не може бути закрите у зв’язку з відмовою потерпілого від підтримання обвинувачення у кримінальному провадженні у формі приватного обвинувачення.

Дата: 11.01.2023 15:40
Кількість переглядів: 113

 

Спричинення особі умисного легкого тілесного ушкодження, відповідно до пункту 1 частини 1 статті 477 Кримінального процесуального кодексу України відноситься до кримінальних проваджень у формі приватного обвинувачення. Такі кримінальні правопорушення може бути закрито під час досудового розгляду чи розгляду в судді на підставі відмови потерпілого від обвинувачення на підставі пункту 7 частини 1 Кримінального процесуального кодексу України.

Разом з тим, якщо вищевказане кримінальне правопорушення пов’язане з домашнім насильством, то можливість закриття кримінального провадження на підставі заяви потерпілого не передбачена.

У відповідності до статті 1 Закону України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» - домашнім насильством визнається - діяння (дії або бездіяльність) фізичного, сексуального, психологічного або економічного насильства, що вчиняються в сім’ї чи в межах місця проживання або між родичами, або між колишнім чи теперішнім подружжям, або між іншими особами, які спільно проживають (проживали) однією сім’єю, але не перебувають (не перебували) у родинних відносинах чи у шлюбі між собою, незалежно від того, чи проживає (проживала) особа, яка вчинила домашнє насильство, у тому самому місці, що й постраждала особа, а також погрози вчинення таких діянь.

Так, Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою забезпечено підтримання публічного обвинувачення  у кримінальному провадженні за фактом спричинення умисних легких тілесних ушкоджень 53-річним мешканцем міста Кам’янець-Подільського своїй колишній дружині.

Так, місцевий житель в листопаді 2022 року помітивши біля пункту прийому вторинної сировини свою колишню дружину, під час словесного конфлікту з останньою, завдав потерпілій близько 5-6 ударів кулаком правої руки в область голови та обличчя. Як наслідок, жінка отримала легкі тілесні ушкодження у виді синців.

Свою вину обвинувачений визнав частково.

За результатами розгляду кримінального провадження суд, враховуючи особу обвинувачено, відсутність пом’якшуючих обставин та наявність такої обтяжуючої обставини як - вчинення кримінального правопорушення відносно своєї колишньої дружини, визнав його винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.125 КК України, та призначив остаточне покарання у виді 120 годин громадських робіт.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь